Home Hotelbrand scenario, interactief

foto_hotel_polen
Hotelbrand scenario, interactief middels een rollenspel.

In dit hotelbrand scenario welke begint met een historisch terugblik naar hotel Polen welke in 1977 in de as werd gelegd na een felle brand, worden de toehoorders meegenomen naar een fictief hotel waar zich een incident afspeelt. De deelnemers worden betrokken bij dit scenario en dienen dan ook mee te denken in de beheersing van dit incident. Achteraf blijkt dit scenario veel overeenkomsten te hebben met een ander hotel incident. Dit zal dan ook op de ontbrekende elementen verder uitgediept worden om daar de leermomenten uit te halen.

De aspecten GRIP en noodprocedure spelen een belangrijke rol in dit scenario.

 


 

 

Hotel polen.

 

 

Hotel Amsterdam-West ontruimd na brandstichting

Mail naar:
Naam afzender
Email afzender
Opmerkingen

(Novum) - In een hotel in Amsterdam-West heeft dinsdagochtend brand gewoed. De 280 hotelgasten en negen personeelsleden zijn geëvacueerd. Niemand is gewond geraakt. Dat meldt een brandweerwoordvoerder.

Een 39-jarige Amsterdammer is in het hotel aangehouden op verdenking van brandstichting, laat de politie weten. De recherche doet technisch onderzoek in het hotel.

De brand in het Best Western Hotel Blue Tower aan de Leeuwendalersweg in de wijk Bos en Lommer brak rond 08.10 uur uit. Toen de brandweer arriveerde, stond een deel van de gasten al buiten.

De brand was snel geblust, maar op een aantal etages was veel rookontwikkeling. De brandweer probeert de rook met speciale ventilatoren te verdrijven. Daarna wordt het onderzoek naar de oorzaak opgestart. De schade aan het hotel is onbekend.

Juni 2011

AMSTERDAM- In een hotel in de Warmoesstraat in Amsterdam zijn de gasten zondag opgeschrikt door een gasexplosie.


Zo'n honderd mensen moesten hotel Terminus verlaten. Zij zijn twee uur lang opgevangen in een politiebureau in de buurt.

De brand ontstond volgens de brandweer rond 07.15 uur in de keuken van het hotel aan de Beursstraat. Ook zouden verscheidene explosies zijn gehoord, waarbij ramen sneuvelden en een muur ontzet raakte. De brand was volgens een woordvoerder snel onder controle.
Er zijn geen gewonden gevallen. Wel hebben veel mensen rook ingeademd.

mei 2010

 

Etages Amrâth Hotel ontruimd vanwege rook

31 aug 2011 | 09:29

Foto: RTV NH / Anne Klijnstra

AMSTERDAM Op last van de brandweer heeft Grand Hotel Amrâth aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam woensdagochtend twee etages ontruimd.

In het vijfsterrenhotel in de buurt van het Centraal Station was sprake van rookontwikkeling. Onderzoek van de brandweer wees uit dat een oververhitte transformator van de verlichting in een kamer op de tweede etage de oorzaak was.

Uit voorzorg ging het ontruimingsalarm af op de tweede en de derde verdieping. Daar waren volgens de brandweer ruim dertig kamers bezet. De gasten werden een half uur lang opgevangen in de lobby van het hotel.

 

 
Wie is online
We hebben 1 gast online
NIEUW
Brand studentenflat in Diemen op 19 juli 2017